SZOLGÁLTATÁSOK

Hogyan is néz ki egy kezelés?

Az első lépés minden esetben egy alapos páciens központú vizsgálat, mely az illető hétköznapokban jelentkező fő problémájára irányul.

Az alapján, mit találtunk, kiválasztjuk a fájdalom csökkentése céljából legmegfelelőbbnek vélt technikát, és a páciens visszajelzéseivel szoros együttműködésben alkalmazzuk. Kezeléseink során, többféle terápiás módszert ötvözünk, annak érdekében, hogy az leginkább személyre szabott legyen. Pont ezért mindig az adott állapotnak megfelelő arányban használjuk a manuális technikákat, illetve a funkcionális gyógytorna elemeit.

Amikor pedig a fájdalom jelentősen csökken, és nem nehezíti meg a legegyszerűbb mozdulatokat is, akkor elkezdjük kezelni az okát a problémának, hiszen ez sokszor jóval távolabb van a fájdalom helyétől.

 

Alkalmazott módszerek

Maitland manuálterápia

A Maitland manuálterápia nemzetközileg elismert vizsgálati és kezelési metódus a gerinc és végtagok ízületeinek, izmainak és idegeinek fájdalmára és mozgáskorlátozottságára. (IMTA 2008)

 

Triggerpont terápia

Triggerpontnak nevezzük azokat az izomban kialakuló feszüléseket, melyek kisugárzó fájdalmakat okozhatnak a test egy távolabbi területén. Ezen pontokat mechanikus ingernek kitéve, képesek vagyunk a fájdalom csökkentésére a kisugárzási területen, és mivel ilyenkor a kiváltó okot kezeljük, tartósabb eredményt érhetünk el.

 

Kinesiotaping

Az kineziológiai tape egy rugalmas szalag, mely megfelelően felhelyezve, a probléma okát célzó kezelések kiegészítőjeként, hatékony az izmok, az izületi struktúrák, valamint az idegek okozta fájdalmak csillapítására is.

 

Hagyományos gyógytorna

Célja, az izületi mozgások optimalizálása, az állóképesség javítása, az izomegyensúly helyreállítása és nem utolsó sorban a prevenció, vagyis a mozgásszervi problémák megelőzése

Prevenció

Keressen bizalommal akkor is,
– ha nincs mozgásszervi panasza, és nem is szeretné, hogy legyen
– ha szeretne elkezdeni mozogni, de nem tudja, hogyan is fogjon hozzá